
Telecí řízek na arašídovém oleji
Vypadá to, že se začíná konečně oteplovat:) Nyní je tak čas nabrat síly na okopávání záhonů, sázení macešek a vytrhávání plevelu u kedluben i ředkviček. Novou krev do žil vám 100% vleje náš dnešní recept, podle kterého si uděláme telecí řízek v panku.
Co budeme potřebovat:
4 plátky telecí kýty (600 g syrového masa)
2 vejce
4 lžíce světlého piva
Hladkou mouku
200 g panka (japonského těstíčka) nebo strouhanky
250 ml Bohemia oleje arašídového
Sůl a pepř
Brambory
Máslo
Pažitku
Citron
A jdeme na to! (Recept na 4 porce)
Nejprve odblaníme plátky masa. Kýta mívá většinou blanky po obvodu. Očištěné maso si na několika místech po celém obvodu nařízneme, aby se nám při smažení nezkroutilo. Maso nasolíme a napepříme. Poté přikryté potravinářskou fólií naklepeme paličkou na tloušťku 4-5 mm. Na obalování si připravíme panko (nebo strouhanku), hladkou mouku a vejce smíchaná s pivem. Maso obalujeme nejprve v mouce, poté ve vaječné směsi, a nakonec v panku. Na pánvi si rozpálíme arašídový olej. Bohemia olej arašídový je na smažení ideální, protože se nepřepaluje. Naopak provoní vaši kuchyni sladkou vůni oříšků a exotické asijské kuchyně. Také vydrží teploty až kolem 200 stupňů. Řízky smažíme jeden po druhém cca 3 minuty na každé straně pěkně do zlatova a do křupava na středním plameni. Řízky podáváme s vařenými bramborami. Při servírování na horké brambory položíme tenký plátek másla a na řízek měsíček nakrájeného citronu. Nakonec vše posypeme čerstvou pažitkou.
Přejeme dobrou chuť!