Nadýchané muffiny s mandlovou moukou
Podle kalendáře už je jaro tady. Ale když vyrazíte ven, překvapí vás pořádně ledový fičák. Zůstaňte tedy raději doma (pokud můžete) a upečte si s námi vynikající dezert.
Dnes vám nabízíme recept na muffiny z mandlové mouky s karamelovým krémem.
Co na muffiny budeme potřebovat:
250 g Bohemia olej mandlové proteinové mouky
170 g hladké mouky
50 g holandského kakaa
200 g cukru krupice
1 lžičku bikarbonátu sody
Špetku soli
3 velká vejce
450 ml kefíru
1 lžičku vanilkového extraktu
Co si připravíme na krém:
400 ml plnotučného mléka
1 balení karamelového pudinku (balení, které je určené pro 500 ml mléka)
250 g másla
60 g cukru krupice
3 lžíce cukru moučka
Lyofilizované maliny na zdobení
Dáme se do práce: (Recept na 12 muffinů)
Nejprve si uvaříme pudink ze 400 ml mléka a přidáme do něj 60 g cukru krupice. Směs přelijeme do mísy a přikryjeme fólií (tím zamezíme vzniku škraloupu. Poté necháme vychladit na pokojovou teplotu. Dále si připravíme máslo a necháme ho povolit v pokojové teplotě. Povolené máslo si v robotovi vyšleháme s moučkovým cukrem na střední rychlost, a poté přidáváme po lžících vychlazený pudink. Krém do muffinů je hotový! Nyní se pustíme do těsta. V míse smícháme všechny suché suroviny a do nich vmícháme všechny mokré. Těsto rovnoměrně rozmístíme do 12 papírových košíčků v pečící formě a pečeme na 180°C po dobu přibližně 25 minut. Hotové muffiny necháme chvíli vychladnout. Pak je ozdobíme krémem (ideálně pomocí cukrářského sáčku.) Nakonec je můžeme dozdobit kousky lyofilizovaných malin a posypat prachem z nich.
A je hotovo. Dobrou chuť!