
Bulgurový salát se sezamovou zálivkou
Máte zálusk na zdravý jarní oběd? ???? Tak to vás potěsí dnešní recept. Tentokrát si totiž spolu uděláme lehký, ale zemitý Bulgurový salát se sezamovou zálivkou.
Co budeme potřebovat:
430 g bulguru
800 ml vody
300 g rajčat
1 malou červenou cibuli
1 vrchovatou hrst hladkolisté petrželky
1 červenou papriku
60 ml Bohemia oleje sezamového
3 lžičky tahini
1 lžíci tekutého sladidla (javorový sirup, agáve, …)
Šťáva z 1 citrónu
Sůl, pepř, sezamová semínka
Recept na 6-8 porcí:
Bulgur vysypeme do hrnce s vodou, přikryjeme pokličkou a vaříme dle instrukcí na balení, tedy cca 10 minut. Poté necháme odstát. Když bulgur chladne, nasekáme si rajčata, cibuli, papriku a petrželku nasekáme najemno. Dále si připravíme zálivku. Smícháme sezamový olej, tahini pastu, citrónovou šťávu a sladidlo. Všechno smícháme s bulgurem, pořádně osolíme a opepříme. Servírujeme posypané sezamovými semínky. Přejeme vám dobrou chuť.