VEGANSKÝ OVOCNÝ KOLÁČ S KŘUPAVOU DROBENKOU
21 Jul

VEGANSKÝ OVOCNÝ KOLÁČ S KŘUPAVOU DROBENKOU

Autor: Vojtěch Doba k přečtení: 72 Komantáře: 0

Co takhle veganský koláč s tak trochu neobyčejnou drobenkou? Uvidíte, že bude hned pryč.   Tedy alespoň u nás nikdy nevydrží dlouho. smiley

Postup: 

V míse smícháme 375 g polohrubé mouky, 100 g třtinového cukru, 1 lžičku kypřicího prášku a 1 lžičku jedlé sody, přidáme 500 g najemno nastrouhaných jablek, 100 ml slunečnicového Bohemia oleje a 170 ml rostlinného mléka. 

Dobře rozmíchané těsto rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech, poklademe ovocem (my jsme zvolili rybíz, angrešt a borůvky) a posypeme drobenkou: 6 lžic ovesných vloček, 2 lžíce strouhaného kokosu a 2 lžíce sladového sirupu. Pečeme při 200 stupních 30 minut dokud drobenka nezrůžoví. 

Dobrou chuť!

Napsat komentář