Pstruh na Bohemia Olej Makovém s holandskou omáčkou
12 May

Pstruh na Bohemia Olej Makovém s holandskou omáčkou

Autor: Vojtěch Doba k přečtení: 903 Komantáře: 0

Řekli byste si, že makový olej a ryba nejdou chuťově dohromady? Opak je pravdou! Vyzkoušejte náš nový recept a přesvědčte se o tom sami:) 

Co budeme potřebovat: 
• 2 čerstvé pstruhy
• 1 citron 
• Čerstvé bylinky (meduňka, tymián, rozmarýn) 
• 80ml smetany 33% 
• 70g másla 
• 2ks žloutky 
• Lžíce vinného ocet 
• Bohemia Olej Makový
• 200g cherry rajčat 
• hrachové výhonky, polníček, směs listových salátů,… 
• Sůl, pepř 


Pstruhy si dočistíte od šupin a odkrojíte hlavu, ploutve. Propláchnete pod vodou a vykrojíte dva filety, které zbavíte kostí (nebo koupíte filety). 
Osušíte a dáte na talíř, pokapete citrónovou šťávou a osolíte, opepříte. Přidáte bylinky a potáhnete potravinářskou fólii. Necháte do druhého dne v lednici. 
Druhý den si na pánvi s Bohemia Olej Makovým zlehka opečete překrojená rajčata. 
Na té samé pánvi si pak opečete pstruha. 
Filety pokládáte kůží dolů a smažíte cca 2 minuty. Poté otočíte a další cca 2 minut propékáte. 
Rybu nemějte na pánvi moc dlouho, je poté moc suchá. 
Holandskou omáčku zvládnete velice rychle a jednoduše. Zahřejete smetanu s máslem, až když se objeví první vroucí bublina, stáhneme z plotny a po jednom zašleháme žloutek. Omáčku musíme pořád míchat jinak se vám srazí. Osolíme a opepříme a přidáme kapku vinného octa. 
Na talíř si dáme výhonky, salát a opečená rajčata. Pokapeme šťávou z citronu a přidáme pstruha. Polijeme omáčkou a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

Napsat komentář