
Pstruh na Bohemia Olej Makovém s holandskou omáčkou
Řekli byste si, že makový olej a ryba nejdou chuťově dohromady? Opak je pravdou! Vyzkoušejte náš nový recept a přesvědčte se o tom sami:)
Co budeme potřebovat:
• 2 čerstvé pstruhy
• 1 citron
• Čerstvé bylinky (meduňka, tymián, rozmarýn)
• 80ml smetany 33%
• 70g másla
• 2ks žloutky
• Lžíce vinného ocet
• Bohemia Olej Makový
• 200g cherry rajčat
• hrachové výhonky, polníček, směs listových salátů,…
• Sůl, pepř
Pstruhy si dočistíte od šupin a odkrojíte hlavu, ploutve. Propláchnete pod vodou a vykrojíte dva filety, které zbavíte kostí (nebo koupíte filety).
Osušíte a dáte na talíř, pokapete citrónovou šťávou a osolíte, opepříte. Přidáte bylinky a potáhnete potravinářskou fólii. Necháte do druhého dne v lednici.
Druhý den si na pánvi s Bohemia Olej Makovým zlehka opečete překrojená rajčata.
Na té samé pánvi si pak opečete pstruha.
Filety pokládáte kůží dolů a smažíte cca 2 minuty. Poté otočíte a další cca 2 minut propékáte.
Rybu nemějte na pánvi moc dlouho, je poté moc suchá.
Holandskou omáčku zvládnete velice rychle a jednoduše. Zahřejete smetanu s máslem, až když se objeví první vroucí bublina, stáhneme z plotny a po jednom zašleháme žloutek. Omáčku musíme pořád míchat jinak se vám srazí. Osolíme a opepříme a přidáme kapku vinného octa.
Na talíř si dáme výhonky, salát a opečená rajčata. Pokapeme šťávou z citronu a přidáme pstruha. Polijeme omáčkou a můžeme podávat.Dobrou chuť!