Dýňová polévka s dýňovým olejem - Recept
Podzim je již v plném proudu a s padajícím listím a barevnými přírodními scenériemi je spojena také pozornost na dýni a její použití v kuchyni. Dýně je známá nejen svou svébytnou chutí, ale také jejím přínosem pro tělo. Jádra obsahují jednak spoustu zinku a železa, které nalezneme v ještě bohatším množství v našem Bohemia Dýňovém Proteinu, ale také vitamíny a pro tělo esenciální nenasycené mastné kyseliny, které se nacházejí v Bohemia Oleji Dýňovém. Právě ten použijeme v dnešním receptu na dýňovou polévku. Věděli jste, že dýně se u nás hojně pěstuje na jižní Moravě? Z Břeclavska také pochází semínka, která používáme pro naše lisování.
Postup:
Na Bohemia Oleji Dýňovém orestujte cibulku s chilli papričkou, hřebíčkem, novým kořením a rozkrájenou dýní na kostky. Vše následně zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem a vařte cca 15 min. Celou směs pak rozmixujte s hranolkou čerstvého zázvoru. Nakonec stačí polévku zakápnout dýňovým olejem a dozdobit bylinkami či květinkami dle vlastní inspirace.
Tato dýňová polévka nejen skvěle chutná, ale také krásně prohřeje. Proto ji za chladných podzimních večerů určitě vyzkoušejte!:)